Kiegészítő műveltségterületi képzés

Részismereti képzési területek: angol, ember és társadalomismeret, ének-zene, informatika, matematika, valamint testnevelés és sport műveltségterület

A jelentkezés előfeltétele: tanítói diploma.

A képzés időtartama: két félév, összesen 105 elméleti órát és 20 óra tanítási gyakorlat. Az elméleti órákat előre meghatározott hétvégi időpontokra tervezzük (péntek délutánra és szombatra), a gyakorlati képzést pedig a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola szervezi.

Az egyes képzések indításához minimálisan öt fő jelentkezése szükséges.

A képzés sikeres elvégzését követően a tanító jogosultságot szerez a választott műveltségterületi tantárgy oktatására az általános iskola 5. és 6. évfolyamán, illetve az idegen nyelv esetén az általános iskola 1-6. osztályában.

Kiegészítő információ az angol műveltségterülethez: két félévben összesen 160 elméleti órát és 20 óra gyakorlatot kell teljesíteni. A képzés sikeres teljesítésének előfeltétele a középszintű (legalább a középfokú nyelvvizsga szintjének megfelelő) nyelvtudás. Az angol műveltségterületre jelentkezőknek augusztus 29-én 16 órakor nyelvi meghallgatáson kell részt venniük.

Jelentkezési határidő: augusztus 22.

Tandíj: 130.000 forint/félév.

További információ: Dr. Csillag Andrea intézetvezető (elérhetőségek: csillag.andrea[kukac]drhe.hu (52) 518 511) vagy Verdesné Szilágyi Erika és Szabó-Gömöry Rita tanulmányi előadók (elérhetőségek: verdesne.erika[kukac]drhe.hu és gomory.rita[kukac]drhe.hu, (52) 518-564 és (52) 518-578)).

A tandíj befizetésének határidejéről, illetve a nyelvi meghallgatás időpontjáról minden jelentkező értesítést kap, kérjük, előtte ne utalják el a tandíjat.

A jelentkezési lapokat személyesen vagy postai úton kérjük eljuttatni a DRHE Tanulmányi Osztályára (4024 Debrecen, Kálvin tér 16.).