Kiegészítő műveltségterületi képzés

Részismereti képzési területek: angol, német, ének-zene, informatika, matematika, vizuális nevelés, természetismeret, ember és társadalom, magyar nyelv és irodalom valamint testnevelés és sport műveltségterület

A jelentkezés előfeltétele: tanítói diploma.

A képzés időtartama: két félév, összesen 105 elméleti óra és 20 óra tanítási gyakorlat. Az elméleti órákat előre meghatározott hétvégi időpontokra tervezzük (péntek délutánra és szombatra), a gyakorlati képzést pedig a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola szervezi.

Kiegészítő információ: az angol és német műveltségterületen a két félévben összesen 160 elméleti órát és 20 óra gyakorlatot kell teljesíteni. A képzés sikeres teljesítésének előfeltétele a középszintű (legalább a középfokú nyelvvizsga szintjének megfelelő) nyelvtudás. Az angol és német műveltségterületre jelentkezőknek – kellő számú jelentkező esetén – nyelvi meghallgatáson kell részt venniük, melyről időben értesítést kapnak.

Az egyes képzések indításához minimálisan öt fő jelentkezése szükséges.

A képzés sikeres elvégzését követően a tanító jogosultságot szerez a választott műveltségterületi tantárgy oktatására az általános iskola 5. és 6. évfolyamán, illetve az idegen nyelv esetén az általános iskola 1-6. osztályában.

Tandíj: 130.000 forint/félév.

További információ: Verdesné Szilágyi Erika (verdesne.erika[kukac]drhe.hu).

A tandíj befizetésének határidejéről, illetve a nyelvi meghallgatás időpontjáról minden jelentkező értesítést kap, kérjük, előtte ne utalják el a tandíjat.

A jelentkezési lapokat postai úton kérjük eljuttatni a DRHE Tanulmányi Osztályára (4026 Debrecen, Kálvin tér 16.).