A vidék vezető tanítóképzője

Szeretünk tanítani

A tanító az általános iskolában a 6-12 éves gyerekekkel foglalkozik. Az óvodából kikerülve beülni az iskolapadba nagy változás egy gyermek életében. Ebben az élethelyzetben számára a biztonságot, a támaszt a tanító néni/bácsi jelenti. Alapvetően rajta múlik, hogy a gyerek szeret-e majd iskolába járni, jól érzi-e ott magát, lesznek-e barátai. A másik meghatározó feladata a tanítónak a kisiskolás gyerekek felkészítése a világ megismerésére, s az ehhez szükséges tanulás tanítása. A tanító tanítja meg a gyerekeket írni, olvasni, számolni, vezeti be őket a tudományokba, teszi fogékonnyá a művészetek, technika, egészséges életmód, környezetvédelem iránt. A tanítóképzés során elméleti, módszertani ismereteket és iskolai környezetben gyakorlati tapasztalatokat szerez a hallgató. Ezek birtokában válik alkalmassá az 1-4. osztályban valamennyi tantárgy, az 5-6. osztályban egy műveltségi terület oktatási-nevelési feladatainak ellátására.


Tanító szakra jelentkezőknek elő-alkalmassági vizsgát szervezünk 2019. február 1-én 9 órakor. Az elő-alkalmassági vizsga egy lehetőség a tanító szakra jelentkezőknek, hogy akár még a jelentkezés előtt "felmérjék" alkalmasságukat. A sikeres elő-alkalmassági vizsgát tett jelentkezőknek már nem kell újabb alkalmassági vizsgát tenniük a felvételi eljárás során. Akinek sikertelen az elő-alkalmassági vizsgája, az már a megszerezett tapasztalattal és felkészültséggel természetesen a felvételi eljárás keretében tehet alkalmassági vizsgát.
Az elő-alkalmassági vizsgára a Jelentkezési lap-ot 2019. január 30-ig kérjük eljuttatni a következő címre: DRHE Tanulmányi Osztály
4026 Debrecen, Kálvin tér 16.